Nieuwe titel van EPICA: Cry for the Moon

geplaatst in: Nieuws | 0

Opgericht in 2002, is Epica in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste symfonische metalbands ter wereld. Hun populariteit reikt inmiddels tot ver over de Nederlandse grens, met succesvolle tournees door Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De band, die een mengeling van gothic en symfonische metal brengt, is gevormd rond Mark Jansen, die tevens tekstschrijver en componist is (en de grunt verzorgt!). Het gevarieerde geluid van de band is afkomstig van verschillende culturen, beïnvloed door film- en musicalmuziek. Dankzij de ingenieuze songs in combinatie met de kristalheldere operazang van Simone Simons wisten ze snel de aandacht te trekken en zetten ze forse stappen vooruit om de toonaangevende symfonische metal grootmacht te worden die ze vandaag zijn.

Het nummer “Cry for the Moon” is afkomstig van hun debuutalbum “The Phantom Agony” , maar is ook vooral bekend geworden door hun uitvoering bij de ‘2 meter sessies’ van Jan Douwe Kroeske voor de Nederlandse televisie. Deze live opnames werden tevens uitgebracht op de CD/DVD “We will take you with us”.

Door het symfonische en filmische karakter van dit nummer, is het zeer geschikt voor harmonie & fanfare en ligt zeker in de lijn van de meeste succesvolle arrangementen van StoffelsMusic van Withim Temptation. Daarom mag Epica met “Cry for the Moon” zeker niet ontbreken in de serie “Made in Holland”!

Deze set is inclusief ad lib. combo partijen (piano, gitaar & basgitaar)

photos by Tim Tronckoe